Foredrag

Foredrag om Møllmanngården i Trondhjem

Startdato
11.02.2021
Sluttdato
11.02.2021
Varighet
20.00 - 21.00
Sted
Trondheim folkebibliotek
Beskrivelse

Ein iskald morgon i januar 1942 brann trebygningen kjend som Møllmanngården eller «Harmonien» på Torvet i Trondhjem ned til grunnen. Med eitt var byen og nasjonen frårøva eit uerstatteleg kulturminne, som med sine rause dimensjonar hadde vore eit iaugefallande element i bybiletet i over 170 år. Men kvifor vart dette særprega og myteomspunne anlegget reist i utgangspunktet, og korleis såg det eigentleg ut i si opphavlege form? Held populære byhistoriske overleveringar om forfengelege enkjefruer i kappestrid vatn i møte med samtidig kjeldemateriale? Og på kva måte er ei kongeleg vitjing i 1773 særskild interessant i samanhengen?

Alexander Asphaug Rauboti er utdanna kunsthistorikar ved NTNU. Dette føredraget byggjer på hans masteravhandling. Rauboti jobbar i dag som prosjektleiar ved Lillingstonheimen i Fjaler, ein av Fortidsminneforeininga sine eigedomar.  

Arrangementet er et samarbeid med Kunnskapsbyen Trondheim.

SMITTEVERN

Vi har sprit og sørger for god avstand i lokalet på våre foredrag. Men, du har selv ansvar for å ta vare på dine medmennesker! Vask hendene, hold avstand og hold deg hjemme om du ikke er i form. Sørg også å holde deg oppdatert på gjeldende smittevernregler der du ferdes.

Pris
Gratis, påmelding på Hoopla
Arrangør
Fortidsminneforeningen og Kunnskapsbyen Trondheim
Kursholder
Alexander Asphaug Rauboti
Lenke
Adresse
Peter Egges plass 1, 7011, Trondheim