Seminar

Vern og utvikling i Andøy

Startdato
06.02.2020
Varighet
10.00 - 15.00
Sted
Hisnakul
Beskrivelse

Sett av 6. februar til den viktigste konferansen i Vesterålen i 2020!

Nyheten om Nord-Norges nye signalbygg “The Whale” har skapt overskrifter verden rundt den siste måneden. Dorte Mandrups banebrytende forslag var en klar vinner av arkitektkonkurransen og har vekket begeistring både nasjonalt og internasjonalt.

I forbindelse med reguleringsarbeidet har Nordland fylkeskommune gjort arkeologiske utgravinger innenfor planområdet. Det har blitt dokumentert funn fra middelalderen på tomta som foreløpig setter en stopper for videre planer og vil skape forsinkelser i den videre utviklingen av området.

På bakgrunn av dette inviterer Andøy kommune til konferansen «Vern og Utvikling i Andøy». Målet er å skape debatt og oppmerksomhet rundt utfordringer som er knyttet til det å kombinere vern, steds- og næringsutvikling. Fokus vil ligge på hvordan vi finner løsninger som tar vare på kulturminnene uten at det går på bekostning av utvikling Andøy kommune.

Vi vil få høre fra både Dorte Mandrup AS samt andre utviklingsprosjekter som har stått overfor liknende utfordringer.

Konferansier: Christine Kristoffersen Hansen
Innledere: Tomas Norvoll (Fylkesrådsleder Nordland fk), Daniel B. Simonsen (Direktør NHO Nordland), Geir Davidsen (Seksjonsleder Kulturminner i Nordland), Maria Sommer (Dorte Mandrup AS), Arne Blix (teknisk sjef Andøy kommune) og Benn Eidissen (styreleder The Whale).

Detaljert program kommer i januar.


Konferansen er gratis og åpen for alle. Det blir servert lunsj fra Arresten. På grunn av servering ber vi om påmelding på e-post til camilla@thewhale.no eller til 469 32 899.

Påmelding
Telefon
469 32 899
Pris
Gratis
Arrangør
Andøy kommune
Mer informasjon
Lenke
Adresse
Hamnegata 1C, 8480 Andenes