Kurs

Smikurs

Startdato
06.07.2020
Sluttdato
11.01.2020
Varighet
45 timer
Sted
Hjerleid, Dovre
Beskrivelse

Kurs i smiing

Start: mandag kl. 8:00

Slutt: lørdag kl. 12:00

Instruktør: Terje Granås

Læringsmål:

Kursdeltakerne skal lære grunnleggende arbeids-teknikker i smiing. Kurset omfatter også stell av essa, bruk av redskap, materialkunnskap og litt om herding, anløpning, essesveising og enkel overflatebehandling.

 

Nivå:

Kurset passer for nybegynnere og litt øvde. Det er ingen krav til forkunnskap.

 

Litteratur:

(Ikke obligatorisk, men kan være med på å utdype kurset.) Håvard Bergland: Kunsten å smi ISBN 82-05-27442-8 (Bergland er til salgs på Hjerleid). På biblioteket kan du kanskje få låne Per Bjørlykke: Yrkeslære for smeder. Det fins også mye interessant om smiing på nettet.

Innhold:

Deltakerne går gjennom ei øvingsrekke som omfatter smiing av glorake, grillgaffel, spiker, kroker, meisel, dor, helstålkniv og kanskje andre småting hvis tiden tillater det. Øvelsesrekka er allsidig utformet for å gi deg et grunnlag til å kunne fortsette å smi andre ting når du kommer hjem etter endt kurs.

 

Undervisning:

Kurset vil i hovedsak bestå i praktisk arbeid i smia, i tillegg til innføring i sikkerhet og noe teori om stål og stålets egenskaper.

Timetall:

Dette er et 45-timerskurs.

Ta med:

Gode arbeidsklær og -sko som tåler gnister. (Ikke syntetiske materialer som kan smelte). Ellers hansker, vernebriller, hørselvern og skinnforkle hvis du har.

Husk forsikring, dette er kursdeltaker sitt ansvar.

 

Telefon
61 24 05 51
Pris
kr 6200,- (rabatt kr 300,- for medlemmer i Norsk kulturarv)
Arrangør
Hjerleid - senter for bygdekultur
Kursholder
Terje A. Granaas
Mer informasjon
Lenke
Adresse
Jøndalsvegen 3B, 2662 Dovre