Kurs

Kurs i takgeometri

Startdato
02.11.2020
Sluttdato
07.11.2020
Sted
Auskin Kreative Senter
Beskrivelse

Handverkslaget - Foreningen for tradisjonshandverk, har gleden å invitere til et 6-dagers introduksjonskurs i takgeometri. Det var dette fagområdet som definerte selve tømrerfaget i tidligere tider. Et fagfelt som fram til 1960-tallet var en obligatorisk del av svenneprøven i tømrerfaget, men har i dag blitt fortrengt av moderne takstoler.

Å utvikle de sanne lengder og kappvinkler i valm og vinkeltak på en geometrisk måte kalles for takgeometri eller skiftning. For lærebokforfatter Peder N. Nielssen er dette «det mest interessante av alt tømrerarbeid».

Handverkslaget satser tungt på å gjenreise denne kunnskapen i Norge. Vi har vert så heldig å få økonomisk støtte fra en velvillig Trøndelag fylkeskommune, som ser den store nytten i å gjenreise denne kunnskapen blant restauringstømrere. Vi retter en stor takk til dem.

Deltakere vil få grunnleggende kunnskaper om de geometriske konstruksjonsprinsipper som brukes for å merke og avbinde grat-, kil- og skiftesperre. Undervisningen vil innebære tegning og bygging av modeller.

Kurset er tenkt som en innføring, derfor er det ikke nødvendig med forkunnskap, men de som er litt viderekommende er selvfølgelig velkommen. To erfarne instruktører vil følge opp hver deltaker på individuelt nivå. Kursstedet tilbyr overnatting og vi satser på lange (8:00 til 20:00?) og intense 6 dager.

Kurset vil gi Handverkslagets offisielle kursbevis, etter bestått prøve.

 

OVERNATTING - PRISER:
Overnatting i enkelt (850,- kr), dobbelt (650,- kr), firemannsrom (570,- kr), inkl. frokost & sengetøy. Overnatting er ikke med i kursprisen, og må bestilles utenom her - https://www.auskin.no/overnatting

 

Påmeldingsfrist
20.10.2020
Pris
Medlemmer i Handverkslaget: 4000,- kr (inkluderer material). Ikke medlemmer: 4500,- kr (inkluderer material)
Arrangør
Handverkslaget - Foreningen for tradisjonshandverk
Kursholder
Axel Weller og Robert Klumpp
Adresse
Vukuvegen 971, 7660 Vuku