Festival

Steinhoggerfestivalen

Startdato
21.06.2019
Sluttdato
23.06.2019
Sted
Erkebispegården, Trondheim
Beskrivelse

150 skulpturer hugget på en helg!

Denne helgen kan du oppleve synet og lyden av 150 internasjonale steinhuggere og skulptører som hugger hver sin skulptur.

Bli med på en spektakulær midtsommers folkefest i Borggården. Verksteder for publikum, musikk og servering.
Festivalen avsluttes med auksjon av skulpturene.

Steinhuggerne ved NDR har jobbet kontinuerlig i 150 år med å gjenreise og restaurere Nidarosdomen - verdens nordligste gotiske katedral. Dette må feires! Som ett av flere arrangementer i forbindelse med NDRs 150 årsjubileum, inviteres det til steinhuggerfestival i Borggården I Erkebispegården.
Her vil steinhuggere fra hele Europa få prøve å hugge i kleberstein, en steintype som ikke så ofte brukes som bygningsmateriale. Og de får oppleve de lange, lyse sommernettene og det spekatakulære lyset som er spesielt her oppe i nord. I løpet av den helga festivalen varer, vil alle steinhuggerne hugge hver sin skulptur.
NDR er stolte av at vi har inngått et samarbeid med Trondheim kommune for utsmykking av torget i Trondheim. Flere av figurene som blir laget under festivalen vil få en plass på i de nye innstallasjonene som etableres på torget. Noe som igjen vil gi skulpturene fra festivalen et evig liv midt I Trondheim sentrum.

Velkommen!

Telefon
73 89 08 00
Arrangør
Verkstedene ved Nidarosdomen
Lenke
Adresse
Kongsgårdsgata 1, 7013 Trondheim, Norge