Kurs
Smikurs på Hjerleid. Foto: Hjerleid

Smikurs

Startdato
01.02.2019
Sluttdato
03.02.2019
Sted
Skollenborg
Beskrivelse

Påmelding til kurs skjer fortløpende. Send epost til post@kunstsmed.no. For detaljer om kursinnhold, bilder fra tidligere kurs og referanser se under.

 

Kurstilbud:

1.Smikurs for nybegynnere og viderekomne. 14 timer over to dager (som regel en helg). Kurset passer for alle som vil lære å smi og ingen forkunnskaper er nødvendig. Du som har smidd noe tidligere vil også ha utbytte. Vi begynner med ca 45 min. teori før smiingen starter. Det vil bli foreslått oppgaver som gir god innføring i smiingen og er gjennomførbare. Vi går gjennom mange smiteknikker og alle får med seg et eller flere smidde produkter hjem. Deltakerne får erfaring med bruk av kull- og gassesse og et bredt utvalg av smiverktøy. HMS tas på alvor og deltakere er forsikret. Kursbevis sendes på forespørsel etter fullført kurs.

Kursavgift kr. 3500,-/pers. Dette inkluderer alt du trenger og lunsj begge dager.

 

 

Mer informasjon

Har du lyst å lære den gamle kunsten å forme rødglødende jern?  Jeg trives med undervisning og holder med jevne mellomrom kurs for 6-8 deltakere om gangen i eget verksted. Dette gir god oppfølging av den enkelte. Kursene tilpasses deltagerne og deres ønsker og tar for seg grunnleggende smiteknikker og formgivning av jern. Målet er å inspirere til egen utvikling. Vi starter med bildekåseri og litt teori over en kopp kaffe. I den praktiske delen går vi gjennom oppfyring og stell av essa, grunnleggende smiteknikker og hvordan bruke disse til å skape brukskunst, verktøy eller nye kreative ting. Selv om du ikke har smidd før, lover jeg at du får med noe hjem som du kan være stolt av! Varigheten kan avtales men mitt vanlige opplegg er et 14 timers kurs over to dager, gjerne en helg. Kursavgiften er kr. 3000,- og materialutgiftene kr. 500,-  pr. pers., tilsammen kr. 3500,-. Dette inkluderer alt du trenger av verktøy og materialer, en god lunsj begge dager og ubegrenset med vann og kaffe! Fullstendig kursplan sendes ved påmelding. Jeg formidler også overnatting ved behov.

Påmelding skjer fortløpende, når jeg har minimum 6 deltakere arrangeres kurs.

I tillegg til kursene i eget verksted har jeg tidligere holdt flere kurs i smiing på Holmen gård i Gjerstad i regi av Norges husflidslag. Jeg holder jevnlige kurs for lærere og elever ved Ås VGS i regi av Akershus fylkeskommune. Jeg har også vært gjestelærer på smedlinja på Hjerleid håndverkskole og holdt kurs for barneskoleelever, barnehager og Folkehøgskolen Sørlandet.

Jeg kan også arrangere kurs andre steder. Ta kontakt hvis dette er av interesse.

Påmelding
Telefon
+47 48130743
Pris
3500,-
Arrangør
Kunstsmed Steven Carpenter
Kursholder
Steven Carpenter
Mer informasjon
Lenke
Adresse
Lågendalsveien 148, 3619 Skollenborg