Kurs

Slåttekurs

Startdato
05.07.2019
Sluttdato
07.07.2019
Sted
Slåttenga ligger ca 15 km fra Drammen. Tog og buss til Mjøndalen stasjon.
Beskrivelse

Kurs i bevaring av biologisk mangfold og tradisjoner knyttet til kulturlandskapet. 

Nedre eiker Bygdekvinnelag og grunneierne på Ryghsetra inviterer til slåttekurs på Ryghsetra ved Hagatjern i Nedre Eiker kommune. Slåttekurset vil finner sted for 26. gang. Solsetra leirsted er naboeiendom med slåttenga, og her er det innkvartering og bespisning. Det blir også mulighet for bading i Hagatjern.

Kursets mål

Kursets mål er å styrke kunnskapen om praktisk skjøtsel av biologisk verdifult kulturlandskap. Hovedvekt er lagt på engas skjøtsel, med fordypning i planter og insekter. For alle aktiviteter er det den 30 mål store urterike slåtteenga som er skolestue og øvningsfelt.

Det blir gitt innføring i ljåen som redskap, sliping og slått som sentrale emner. Gresset skal også tørkes til høy, så det å sette opp og henge på hesjer er en del av kurset.

Et annet tema er lauvingstrær (styvingstrær). Vi gjennomfører styving av et tre og lager kjerv til dyrefôr.

Sosialt og god tradisjonsmat

Lørdag kveld inviteres det til slåttefest med rømmegrøt. Lokal tradisjonsmat serveres under hele kurset og vi baker brød i steinovnen midt i enga. Kurset er en møteplass for mennesker med interesse for kulturlandskapet hvor praktisk kunnskap er like viktig som teori.

Påmelding
Telefon
913 19 612
Pris
Innkvartering, måltider og Slåttefest - Voksne 2000,- Barn u 15 år (2-4 sengsrom, sengetøy må medbringes). Deltagere kun lørdag: 400,- (dekker måltider og Slåttefest)
Arrangør
Norges bygdekvinnelag og Nedre Eiker kommune