Håndverksdager

Smed- og handverksdagene

Startdato
29.06.2018
Sluttdato
01.07.2018
Sted
Næs Jernverksmuseum
Beskrivelse

Nå er det igjen duket for smed- og handverksdager, og vi ser fram til en helg med mye aktivitet, foredrag, relevante kurs og hyggelig samvær!

Fredag 29. juni om ettermiddagen starter det første kurset.

Lørdag 30. juni er først og fremst hånderverkernes dag med ulike kurs og aktiviteter, men det er også åpent for publikum til å se håndvekerne i arbeid.

Søndag 1. juli er den store publikumsdagen med aktiviteter, stands og demonstrasjon av håndverksteknikker. Mange ulike håndverksfag vil være til stede. Avslutning kl. 16.00.

Kurs

Ovnskurs - les mer

Kurs i lafting og takkonstruksjoner - les mer

Kurs i mørtel av brent kalk - Hot mix - les mer

Kurs for smeder - les mer

 

 

Foredrag

Bygningsvern med eksempler på istandsetting av eldre hus.Kari-Marte Frøyset, red. av magasinet Norske Hjem, har mange års erfaring med restaurering av egne hus. Hun vil komme med tips og råd til deg som har eller ønsker et gammelt hus å restaurere. Du hører henne søndag kl. 13.00 i Snekkerbua.

Prambygging med John A. Andersen, Den glade høvel A/S, er en entusiastisk prambygger som vil holde et halvtimes foredrag om prambygging med små filmsnutter. Velkommen til foredraget lørdag kl. 16.00 i Snekkerbua

Begge foredragene er åpne både for håndverkere og andre interesserte.

Utstillere

I tillegg til smeder i arbeid har mange utstillere meldt på, seg og her er noen av dem:

Fra Norsk håndverksinstitutt på Maihaugen kommer stipendiat Gry M. Grindbakken, filigranssølvsmed, og demonstrerer arbeid.

Byggmester Helge Paulsen og seniorforsker Niels Bonde, Nationalmuseet i København, viser årringsdatering av gamle hus og snakker gjerne om restaurering m.m.

Øyvind Mauren vil sette opp en forsøksmodell for rekonstruksjon av stolpekirkeprinsipp fra 1000-tallet. I tillegg snakker han gjerne om restaurering av eldre hus.

Andre utstillere: Bo Andersson, møbeltapetsering; Ole Ugland, vindusrestaurering; John A. Andersen, prambygging; og Jonny Vindefjell, treskjæring.

Telefon
37 16 05 00
Arrangør
Kulturminnevernseksjonen i Aust-Agder fylkeskommune, Norsk Smedforening og Næs Jernverksmuseum
Mer informasjon
Lenke
Adresse
Jacob Aalls vei 10, Nes Verk