Skaff flere oppdrag - markedsfør deg riktig!

Malerarbeider i høyden på Folkemuseet. Foto: CEWG

Driver du næring i gamle bygninger eller leverer du tjenester eller produkter til vedlikehold og istandsetting av dem? Kanskje har du tenkt at en nettside ville gitt deg flere oppdrag - men aner ikke hvor man skal begynne. Da kan vi berolige med at det finnes gode, billige løsninger som heller ikke behøver å være særlig tidkrevende.

 

 

 

Bygg og Bevar skal jobbe for et stort og sunt marked for alle som leverer tjenester og produkter til gamle hus. Vi ser etterhvert som vi har jobbet med dette at vi også har en stor næringsgruppe som driver virksomhet i de gamle husene. Og det er ikke alltid like problemfritt. Krav til universell utforming, brannsikkerhet og krav til kjøkken og sanitæranlegg kan bli mye for mange. Tid til å drive markedsføring og kompetansebygging ut over det absolutt nødvendige nedprioriteres i en travel hverdag.

Er du helt alene?

Det er du ikke alene om! Mange av de bedriftene som driver innen tradisjonshåndverk er enkeltpersonforetak eller noen få ansatte. Behovet for faglige diskusjoner og utveksling av erfaring med andre bedrifter er noe mange etterspør. Under "Hva skjer?" vi ut informasjon om treff og kurs -  Bygg og Bevar tar også turen rundt i landet og lager fagtreff for huseiere og håndverkere. På Facebook oppdaterer vi aktuelle saker og legger ut nytt publisert materiale. Trykk Liker - og hold deg oppdatert!

Fyll på med kompetanse

Vi har hørt om en mindre byggmesterbedrift som heller dropper julebordet for å kunne sende de ansatte til håndverksdagene på Hjerleid. Andre betrakter håndverksdagene på Røros som ett av årets høydepungt. Det er viktig å lære seg noe nytt, finpusse og utdype eksisterende kunnskap - men også treffe andre som jobber innen samme marked.

Markedsfør deg!

Høres lett ut - men kostbart. Det kan det være. Det er lett å la seg overtale til å kjøpe dyre annonser, men har de noen effekt egentlig? Vi vet at den moderne forbrukeren søker på nettet når de vil ha svar på spørsmål, eller skal ha tjenester utført. En nettside kan være dyr å lage og tidkrevende å oppdatere. Og den må oppdateres! En død nettside er ikke mye sexy!

Din bedriftsoppføring på Bygg og Bevar fungerer som bedriftens nettside - eller som en portal inn til bedriftens egen nettside. Billigere nettløsning får du ikke.

Søkeoptimalisert gir treff på nett

Det er ikke nok å være på nett, man vil jo ha trafikk inn også - slik at folk finner bedriften. Her kommer et fagutrykk: SEO. SEO betyr Search Engine Optimisation og er selve trylleformelen for all kommunikasjon på nett. Dette er litt psykologi, litt teknikk, litt "beste praksis" og litt magi. Målet er å komme høyt opp på listene som beste alternativ når det søkes på for eksempel Google.no.

Hvordan da helt enkelt fortalt?

  1. Ha mektige, troverdige og seriøse nettsider som linker til din side. Har du slike samarbeidspartnere vil nettsiden din også sorteres som viktig, troverdig og komme høyt opp i søk. Bygg og Bevar lenkes til fra myndigheter, forvaltningsorgan, fylker og kommuner. Vi lenkes også til fra fagmiljøer og frivillige organisasjoner. Og vi lenker til dem. Dette kommer også din bedrift til gode, når den ligger hos oss.
  2. Bruk riktige ord. Vi kaller dem søkeord eller triggerord. Når noen søker på nettet skriver de gjerne enkelt og generelt. Derfor må overskrifter være litt "kjedelige" og speile innholdet i teksten. Og det må brukes så mange ord som mulig av de du tror ville vært natulige å bruke i et søk. Folk søker etter "maling av hus" ikke "overflatebehandling av utvendig fasade". Sjekk på Google Ad Words så kan du selv finne de mest brukte formuleringene.
  3. Referanseprosjektene på Bygg og Bevar er også med på å gi deg treff på nettet. Bruk muligheten til å legge på informasjon om stil og teknikker - og på den måten få relevante treff som svarer til din bedrifts kompetanse.
  4. Del historier. På nettet handler alt om å dele. Vi deler våre bilder og artikler gratis med alle som vil bruke dem - mot at vi oppgis som kilde og at det linkes til oss. Har du noe spennende på gang - kanskje vi kan lage noe om det? Et prosjekt kan på denne måten vandre på nettet og bli lest av veldig mange.

Bilder sier mer enn 1000 ord

Mulig akkurat det bare er tull. Men bilder er viktig! Ta bilder før og under arbeidet, vis gjerne folk og verktøy i full gang - og ikke bare etter-bilder av husfasaden. Referanseprosjektene kan oppdateres på "Bygg og Bevar - Min side" og legg på bilder. Foto tatt med mobiltelefon er helt OK på nett. Ser det bra ut - er det bra nok! Gi Bygg og Bevar tillatelse til å bruke bildene. Vi oppgir bedriften som fotograf. Kanskje deres bilder blir brukt når vi holder foredrag for huseiere rundt om i landet.

OK - skaff oss litt oppmerksomhet ...

Hvordan går du frem? Lag deg en profil på Bygg og Bevar og legg inn bedriftens kontaktinformasjon. Her legger du også inn info om kompetansen som finnes i bedriften. Få uttelling for alle turene til Røros og Hjerleid! Husk å legge på minst ett refeanseprosjekt og ring eller mail oss hvis du står fast. Vi hjelper så gjerne!! post@byggogbevar.no

Register bedrift i Bygg og Bevar