Slik jobber håndverkeren trygt

- unngå smittespredning

#

Mange oppdrag i privathjem kan utføres hvis det gjennomfører gode sikkerhetstiltak. Det skal være trygt for både kunde og håndverker. Overordnet skal alle følge rådene som til enhver tid gis fra myndighetene. I tillegg er det utarbeidet en egen sjekkliste som ytterligere skal hindre spredning av smitte.

 

Alle oppdrag risikovurderes og man skal spørre kunden om det er mistanke om smitte der oppdraget skal utføres.

Kunde kontaktes i forkant slik at arbeidsoppgavene er godt beskrevet før håndverker kommer. Arbeidsområdet skal være ryddet og så godt som mulig rengjort og kun en person møter håndverker og viser han/henne til arbeidsstedet. Generelle råd om avstand og ikke å håndhilse gjelder selvsagt.

Håndverker stiller til oppdraget med rene hender, rent utstyr, gjennomfører jobben med det verneutstyr som er nødvendig og forlater arbeidsstedet ryddet.

Ved mistanke om smitte eller at arbeidet skal utføres på en helseinstitusjon, må det vurderes om det er absolutt nødvendig å gjennomføre serviceoppdraget. I så fall må det gjennomføres fullt smitteverntiltak, med smittevernutstyr og vask av eks verktøy i etterkant.

Last ned sjekklisten her

 

 

Behov for informasjon til dine kunder?

I samarbeid med bransjene er det laget en folder som du kan sende til dine kunder før et oppdrag.

Folderen kan også sendes til dine eksisterende kunder slik at du kan få flere nye oppdrag.

Folderen inneholder informasjon om hvordan din bedrift og kunden skal få en trygg hverdag og at dine kunder blir fornøyd med oppdraget.

I og med at vi må være forsiktig med kontakt, er folderen laget som en digital versjon.Bruk en av disse to alternativene for sending:

1. Last ned folderen og send den per e-post. 
2. Kopier denne lenken og send den i en sms til kunden 
https://www.bnl.no/siteassets/dokumenter/hms/koronabrosjyre-bnl.pdf