Mer heder til Fortidsminneforeningen

Vant EUs Grand Prix i Paris

#

Gratulerer til alle Fortidsminneforeningen! Ikke bare én, men TO PRISER kunne Margrethe C. Stang ta imot på vegne av Fortidsminneforeningen i Paris

U og Europa Nostras årlige kulturminnekongress skjer denne uken, og høydepunktet er alltid utdelingen av årets priser for innsats innen europeisk kulturminnevern. Seremonien var lagt til det vakre og nyrestaurerte Théâtre du Chatelet, der de fleste av oss som jobber i foreningens var på plass. Vi kunne juble over Europa Nostra-pris i kategorien Særlig innsats (Dedicated service) og en av kveldens 7 Grand Prix-tildelinger, EU-kommisjonens høyeste utmerkelse innen kulturminnevernet. For en utrolig anerkjennelse i et jubileumsår!

«Dette handler ikke om monumenter, men om mennesker», sa Margrethe C. Stang i takketalen og hilste spesielt til foreningens 7000 medlemmer og frivillige. Stang la også vekt på betydningen en slik anerkjennelse har i året foreningen feirer 175 år.

Foto Europa Nostra.jpg

Styreleder Margrethe C. Stang i Fortidsminneforeningen takker for prisen. Foto: Europa Nostra

Europa Nostra delte ut i alt 25 priser for 2019. Sju av prisvinnerne ble også hedret med hver sin Grand Prix, som deles ut av EU-kommisjonen, denne kvelden representert ved Tibor Navracsics, kommisjonær for utdanning, kultur, ungdom og sport. Styreleder Margrethe C. Stang i Fortidsminneforeningen tar imot pris fra Placido Domingo, president i Europa Nostra.

DSC_8998 lite.jpg

Arrangementet fant sted i Théâtre du Chatelet i Paris, nyåpnet etter to års restaurering. Foto: Fortidsminneforeningen