Bygningsvernsbutikkene holder åpent!

- på nett og i butikk

Lise Enger, en av innehaverne av Fagerheim og Solberg, som blant annet selger gammeldags linoljemaling, på Staubø. Foto: Anne Karin Andersen

Mange bruker hjemmetiden til å pusse opp! På tross av koronakrise, er det mange bygningsvernsbutikker som fortsatt holder åpent. Her er en oversikt over noen av dem som holder åpent, i butikk og på nett. 

35688.jpg

Molo, Oslo

MOLO AS er en bygningsvernbutikk i Oslo. I sortimentet finnes de fleste originale bygningsdetaljer du trenger for å restaurere et gammelt hus, fra linoljemaling, historiske tapeter, ventiler til beslag og lysbrytere.

- Vi tar koronaviruset på alvor, og har tatt forholdsregler med ekstra renhold i butikk, hyppig håndvask osv. Butikken holder vanlige åpningstider, så lenge myndighetene ikke bestemmer noe annet, sier daglig leder Torill Løvstad. - Det er fortsatt også mulig å bestille varer til forsendelse. 

Åpningstider: 

tirsdag, onsdag, fredag: 10.00 - 17.00

torsdag: 10.00 - 18.00

lørdag: 10.00 - 15.00

Nettsider: http://www.moloas.com/

37218.jpg

Miljømal, Oslo

Miljømal AS er en butikk som fører produkter til innvendig og utvendig overflatebehandling. Miljømal leverer dessuten tidsriktige bygningsdeler til gamle hus. 

- Vi har stengt butikken for publikum inntil videre, men vil fortsatt levere bestillinger.

Disse må gå gjennom telefon: 99482244, eller e-post: post@miljomal.no sier daglig leder Johnny Spangen.

NB! Det er viktig å oppgi telefonnummer ved bestilling. 

Nettside: https://www.miljomal.as

 

_R3A0198.JPG

Far-far fliser, Oslo

Far-Far importerer disse håndlagde sementflisene direkte fra Marokko. Her i Norge finnes de ofte i gamle bygårder og eneboliger fra sent 1800-tall.

Holder åpent, men har noen endringer i åpningstidene. 

Mandag: 10-16
Tirsdag: 12-18
Onsdag: stengt midlertidig
Torsdag: 12-18
Lørdag: 11-15

Bygg 9, Maridalsveien 87, 0461 Oslo
post@far-far.no
958 600 88

Nettside: https://far-far.no

Historiske gulvfliser, Portogisisk blomst. Gamletrehus.com. Foto: Sturla Bakken
Historiske gulvfliser, Portogisisk blomst. Gamletrehus.com. Foto: Sturla Bakken

Gamle Trehus/Historiske fliser, Sagene

Bygningsvernsbutikk som kjøper og selger historiske bygningsdeler fra 1720 til 1950.

Butikken holder åpent, men kunder oppfordres til å holde god avstand til hverandre. 

Åpningstider på Vøienvolden gård: (Holder åpent, også onsdag i påskeuka og lørdag påskeaften)

onsdag kl. 14 – 18

torsdag kl. 14 – 20 

lørdag kl. 12 -15

Besøk nettbutikken: http://gamletrehus.com 

Saxenborg.jpg

Malersvenneriet, Trondheim

I vognskjulet på Saxenborg har de  utsalg av tradisjonelle malingsprodukter og bygningsvernartikler. Det selges oljer og pigmenter til egen produksjon, ved siden av Ottosson Linoljemaling og Wibo Färg, med både emulsjon- og linoljemaling. Terrasseolje fra Møretyri er også å finne i sortimentet, i tillegg til pensler og utstyr i forbindelse med vindusrestaurering. Mer vil tilkomme etterhvert som linisoleringsremser og tettelister av ulike slag.

- Vi holder åpent som vanlig, både i butikken på Saxenborg, i verkstedene og i nettbutikken, forteller malermester og eier Jorunn Garberg Moslett. - Kom innom eller ring for å avtale konsultasjon i butikken. Ofte kan man komme innom også utenfor ordinære åpningstider. 

Nettside: https://www.malersvenneriet.no

norsk arv.jpg

Norsk arv/TSH Interiør Design, Dokka

TSH Interiør Design/ Norsk arv er en butikk og kontor hvor man kan få skreddersydd interiør. Der har de kjente designmøbler, samt formidling og omtekking av gamle møbler med et stort sortiment av møbelstoffer fra alle tidsepoker. TSH Interiør er både eier og produsent av de kulturhistoriske Norsk arv-tapetene. Torill Sogn Haug, interiørarkitekt MIAF, tilbyr faglig veiledning med alle typer interiør. 

Holder åpent som vanlig, og tapeter kan sendes dersom det er ønskelig.

Rådgiving og fargevalg basert på dokumentasjon utføres digitalt enn så lenge. 

For mer informasjon og kontakt: https://www.tsh-interior.no/hjem​

hhhhh.jpg

Fru Blaa, Brevik

Fru Blaa har linoljemaling for interiør og eksteriør, linolje og tretjære for båter, produkter for vindusrestaurering, linisolasjon, beslag, belysning, tips og råd for gamle hus.

Butikken i Torgbakken 2 er åpen etter avtale i ukedagene fremover, og lørdager fra 12.00 til 14.00 Telefon, e-post og nettbutikken er åpen. Varer kan klargjøres og hentes utenfor om ønskelig. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål. Det kan bli lengre leveringstid på enkelte varer. 

Nettbutikken finner du her: https://www.frublaa.no

utstilling_bygningsvernbutikk_Gamletrehus_no_300.jpg

Gamle trehus

Bygningsvernbutikken Gamletrehus.no holder til i Villa Bergfall sentralt på Hamar og har åpent etter avtale, samt nettbutikk.

Besøk nettbutikken: https://www.gamletrehus.no 

Bygningsdeler

Norske Hjem (Bygningsvernbutikken), nettbutikk

Norske Hjem er et magasin med fokus på historie, byggeskikk og arkitektur. Bladet har artikler fra både små og store prosjekter, som viser valgmuligheter, gir tips og lure løsninger. Utgiveren har også en egen nettbutikk for diverse produkter til gamle hus.

Nettbutikken er åpen: https://bygningsvernbutikken.no 

gamle laasen.jpg (1)

Den gamle låsen

'Den Gamle Låsen' er spesialisert på restaurering av gamle låser og dørbeslag. Salg av beslag til speil- labank- og stabbursdører: hengsler, stabelhengsler, flyndrehengsler, stabburslåser, kammerlåser, tre-låser, hengelåser, dørlåser, dørvridere, dørhåndtak, dørklinker og vippeklinker. Også salg av brukte dører til restaureringsoppgaver. Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt på dengamlelaasen@outlook.com

Nettbutikken er åpen: https://www.facebook.com/pg/DenGamleLaasen/about/?ref=page_internal 

Historisk maling.jpg (1)

Historisk maling

Historisk maling tilbyr den profesjonelle bruker tradisjonelle produkter til overflatebehandling for fredede, bevaringsverdige og nye moderne bygg.

Ring på 45404155 eller besøk nettbutikk https://www.historiskmaling.no/#. Lokale kunder kan få levert varer på døra i Ørje og omegn! 

Butikken åpner 7. mai! 

Den gamle krambod, Trondheim

Den Gamle Krambod fører bygningsdetaljer til gamle hus for deg som skal bygge om eller restaurere. Vi reparer og produserer egne beslag og lamper. Vi har også mulighet for å lage spesialprodukter etter egne tegninger eller modeller i jern, rødgods, lettmetall eller porselen.

Butikken er på grunn av koronasituasjonen stengt, men avtale om åpning kan gjøres per telefon på: 92664100. Varer kan også bringes/leveres til kunder i Trondheim. 

Nettbutikk: https://dengamlekrambod.mamutweb.com/Shop/List/Belysning/11/1